Nieuwsbrief 26 april 2019

In de vorige nieuwsbrief heeft u kunnen lezen dat de benodigde onderzoeken voor het bestemmingsplan uitgevoerd zijn en de gemeente Apeldoorn gestart is met het opstellen van het bestemmingsplan. Ook heeft u kunnen lezen dat er plannen uitgewerkt worden om de niet gesprongen explosieven (NGE) in het te ontwikkelen gebied te verwijderen. Dit bracht enige vertraging met zich mee. In deze nieuwsbrief brengen wij u graag op de hoogte van de laatste stand van zaken.

 
HET BESTEMMINGSPLAN

De gemeente Apeldoorn heeft het opstellen van het bestemmingsplan en de benodigde onderzoeken inmiddels afgerond en het bestemmingsplan zal voor deze zomer in procedure gebracht gaan worden.

 
ARCHITECTUUR

Dat Maas Architecten en MIX architectuur zorg gaan dragen voor de ontwerpen van woningen en appartementen is inmiddels bekend. De woningen van fase 1A worden door Maas Architecten ontworpen. Fase 1A bestaat uit circa 24 grondgebonden woningen: 4 vrijstaande woningen en 20 2-onder-1-kapwoningen op het Kwekerij gedeelte. De architecten van Maas zijn inmiddels druk doende om deze woningen vorm te geven.

 
HET VERKAVELINGSPLAN

In overleg met verschillende lokale makelaars is het verkavelingsplan verder geoptimaliseerd. In bovenstaande afbeelding ziet u het actuele verkavelingsplan.

 
DE PLANNING

Het bestemmingsplan wordt voor de zomer in procedure gebracht door de gemeente Apeldoorn. Omwonenden en de wijkraad ontvangen binnenkort een uitnodiging voor een toelichting op dit bestemmingsplan.

De start verkoop van fase 1 zal in kwartaal 4 van 2019 plaats gaan vinden. Fase 1 bestaat uit circa 24 grondgebonden woningen (4 vrijstaande woningen en 20 2-onder-een-kapwoningen) op het Kwekerij gedeelte.

De ontwikkeling van de appartementen vraagt iets meer tijd. Wij verwachten dat we in het eerste kwartaal van 2020 de appartementen van fase 1B in verkoop kunnen nemen. De planning is dat dan ook gestart zal worden met het slopen van de panden en het verwijderen van de niet gesprongen explosieven, zodat direct na de zomer van 2020 gestart kan worden met de bouw.

 

www.parkmarialust.nl
Volg Park Marialust op Facebook

Park Marialust is een ontwikkeling van
Loostad Vastgoedontwikkeling

Boogschutterstraat 44
7324 BA Apeldoorn

advries@loostad.nl
+31 55-368 38 00